Fra Thy til Dublin

"Fra Thy til Dublin  og hjem til Mors" er titlen på mit musikalske foredrag, hvor jeg tager afsæt i min moders hjerterytme, som i min fostertilstand lagde grundstenen til mit virke som musiker. I menneskets ældgamle historie som udøvende musikanter, er vi mindst 40.000 år tilbage i historien. Trommen kom først, og dernæst den enstrengede bue - formoder jeg, men jeg kan tage fejl, muligvis var det fjøjten, men den erindring er gået fløjten. Med tromme, langbue, lyre, keltisk harpe, nyckelharpe og violin  bringer jeg lytterne fra urtid til nutid. Undervejs vil jeg berette om nogen af de mange musikere fra nær og fjern, som har beriget mit liv i kraft af deres kunnen som instrumentalister, og ikke mindst som formidlere af en ældgammel tradition. Især to cigarrygende violinspillere har haft stor betydning for for mit virke.  Evald Thomsen er den ene og Anker Buch den anden. To vidt forskellige spillemænd med hver sin unikkke bueføring. Irske, engelske, norske, svenske og skotske spillemænd, må også tage deres del af skylden for, hvorfor jeg er endt i det her musikalske univers. 

Hvorom alting er - Det handler altsammen om at rejse!

Gælder mig til at tage jer med på turen!

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.04 | 18:55

Ja tak Lars , meget gerne en fortsættelse 🤗
du har MEGET mere at fortælle 👍

...
22.01 | 15:25

Hej Helen og Lars.
Tak for en fantastisk musikalsk oplevelse i Skellebjerg kirke d.14/1-18. Håber at kunne se jer her i Havrebjerg kirke med Charlotte Jensen.

...
22.10 | 12:22

Fortsætter.......Hvornår?
Glæder mig til at høre mere om den herlige beretning.

...
02.07 | 23:16

Hej Lars !
Vil blot sige dig tak for en spændende formiddag ifm. din optræden ved landsbyhøjskolen i Fjaltring. Jeg blev meget forelsket i din basviolin.

...
Du kan lide denne side